четвер, 16 жовтня 2008 р.

Індикація розкладки гламурним прапорцем у Gnome

Про спосіб настройки індикації клавіатури прапорцем у середовищі Gnome, я дізнався із дописа на Ubuntu - блог, постійним читачем якого я є.
По-змовчанню індикація розкладки у Gnome здійснюється скороченою назвою розкладки, написаною літерами. Значно наглядніше замість цих літер бачити зображення прапору країни. У віконному менеджері KDE, наприклад, так і зроблено по-змовчанню. Але й у Gnome настроїти подібне відображення не складе труднощів.

Для цього потрібно:

  1. Розжитися зображеннями, власне, прапорців у форматі svg. Автор оригінальної статті bum радить взяти їх зі сторінок-статей, присвячених відповідним країнам у англійської вікіпедії. Та оскільки у заголовку ми зазначили, що прапорці мають бути гламурними, то підемо на сайт flagpedia.net. Малюнки прапорів там надаються у форматі png, проте для нашого способу достатньо буде замінити розширення на svg. При цьому сама назва малюнку має відповідати відповідному коду країни, що складається з двох літер. Ось прапорці де-кількох країн.






  2. Завантажені файли необхідно помістити у директорію ~/.icons/flags (~/ означає домашню директорію користувача). Якщо даної директорії не існує, то її потрібно створити.
  3. Запустити gconf-editor (наприклад увівши назву утиліти у командний рядок, що з'явиться по натисканню комбінації Alt+F2) і, відкривши гілку /desktop/gnome/peripherals/keyboard/indicator ставимо відмічаємо галкою пункт showFlags.
  4. Перевантажити сеанс.
Ось як виглядає результат на моєму комп'ютері:

0 коментарі: